Afbeelding

Medailles voor turnsters FGV

Sport

NIEUWE PEKELA - De turnsters van FGV uit Foxhol hebben zaterdag goed gepresteerd tijdens een wedstrijd in Nieuwe Pekela. 

Anouk Schippers, Marjan Roustaiy, Fleur Folkersma en Chelsey Hut waren voor de vereniging van de partij. Voor Fleur en Chelsey was het zelfs de allereerste keer dat ze aan een KNGU-teamwedstrijd deelnamen. De sprong was voor de dames het eerste onderdeel waarin ze voor FGV uitkwamen. Dit was het beste onderdeel van Anouk, want voor haar eerste sprong kon ze zelfs 11,100 punten noteren. Ook Marjan deed het goed: zij kreeg voor haar vloeroefening 10,600 punten en Fleur deed het nog iets bete rmet een vloeroefening van 10,800 punten. Het beste onderdeel van de 9-jarige Chelsey was ook de sprong. Zij mocht voor haar eerste sprong zelfs 11,450 punten noteren. 

Dat zenuwen je de baas kunnen zijn, daar weten de trainsters alles van. ,,Het zijn momentopnames hoe je tijdens een wedstrijd presenteert. En voor een eerste wedstrijd deden de dames het helemaal niet slecht.’’ Aan de wedstrijd deden in totaal 83 turnsters mee op niveau 5. De turnsters van FGV mochten samen op de vijfde plaats bij het podium staan. Trainsters Anita Swam, Herma van Dijk en assistent Cindy van der Meij zijn supertrots op de dames die mee hebben gedaan.