Afbeelding

Thema-avond Humanitas over omgaan met de dood

Algemeen

HOOGEZAND - Iedereen leeft en doet dingen op een eigen manier en dat geldt ook voor sterven. Iedereen gaat hier op een eigen wijze mee om. 

De één wil alles van tevoren geregeld hebben, de ander wil er helemaal niet over praten en weer een ander dealt er op nog weer andere wijze mee. Toch krijgt iedereen er op een gegeven moment in het leven mee te maken. Om elkaar te kunnen steunen is het goed om je ervan bewust te zijn dat jouw manier van omgaan met de dood niet altijd die van een ander hoeft te zijn.

In opdracht van Stichting STEM heeft Motivaction onderzoek gedaan naar de verschillende manieren van omgaan met de dood. STEM werkt toe naar een klimaat waarin mensen en hun naasten op eigen wijze en naar eigen wensen invulling geven aan de laatste levensfase en het overlijden. Humanitas Midden-Groningen organiseert voor haar vrijwilligers van Hospice Gasthuis Hoogezand-Sappemeer en de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg aan huis een thema-avond op dinsdag 14 mei in het eigen pand aan de Troelstralaan 7 in Hoogezand. 

Aan de hand van het thema ‘Sterfstijlen’ gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek. Mensen die overwegen om ook deze vorm van vrijwilligerswerk te gaan doen zijn welkom om kennis te maken. De avond begint om 19.30 uur.