Het team van FGV dat zaterdag in Groningen deelnam aan de toestelfinales.
Het team van FGV dat zaterdag in Groningen deelnam aan de toestelfinales.

Medailleregen voor turnsters FGV tijdens toestelfinale in Groningen

Algemeen

GRONINGEN - Zes turnsters van FGV uit Foxhol hebben zaterdag deelgenomen aan de toestelfinales in Groningen. Zij gingen met veel medailles naar huis.

In de eerste wedstrijdronde moesten Marlou van Otterloo, Anniek de Boer, Jesline van Otterloo, Mbayang Zeeman en Norah Verver hun kunsten laten zien op de toestellen. Bij het toestel sprong behaalde Marlou de negende plaats. Anniek deed het iets beter en belandde op de zevende plaats. Jesline kreeg de vierde plaats toebedeeld en Norah mocht op het hoogste schavot van het podium gaan staan.

Daarna was het toestel brug aan de beurt. Anniek, die herstellende was van een gebroken pink, behaalde toch nog een tiende plaats, Mbayang werd negende. Marlou scoorde de vijfde plaats. Op de brug mocht Norah op de tweede plaats van het podium gaan staan met 11.250 punten. Alleen Jesline had het met 11.300 punten net iets beter gedaan en werd eerste op dit toestel.

Op de balk kwamen alleen Mbayang en Marlou voor FGV in actie. Mbayang en Marlou behaalden samen de vijfde plaats met een puntentotaal van 9.450. Als laatste onderdeel was de vloer aan de beurt. Anniek de Boer werd negende, Jesline eindigde als zevende. Marlou ging haar tweelingzus voorbij en landde op de vierde plaats.

Bij de derde wedstrijd hadden Iris Klapwijk en Precilla Messchendorp zich geplaatst voor deze toestelfinale. Helaas moest Precilla thuis blijven. Zij raakte tijdens een training geblesseerd aan haar knie. Iris kwam dus deze wedstrijdronde helemaal alleen voor FGV uit. Zij had zich slechts voor één toestel geplaatst, maar presteerde zó goed dat ze op de tweede plaats eindigde.

De trainsters van FGV zijn erg trots op de prestaties van hun pupillen.