Afbeelding

Podiumplaatsen voor turnsters FGV

Algemeen

UITHUIZEN - De turnsters van turnvereniging FGV uit Foxhol hebben zaterdag prima gepresteerd bij turnwedstrijden in Uithuizen.

In de individuele wedstrijd kwam Marlou van Otterloo voor FGV uit in de categorie Junior G. Na haar overwinning afgelopen jaar ging ze niet alleen een niveau omhoog, maar ook een leeftijdsgroep. Bij de teamwedstrijd behaalde het team van Marlou met een voorsprong van 2,95 punten de eerste plaats en ook individueel deed ze het behoorlijk goed: met slecht 0,350 punt verschil met de nummer 1 mocht Marlou op de tweede plaats gaan staan. 

In de vierde wedstrijd traden Cindy van der Meij (senior H), Jesline van Otterloo en Anniek de Boer (beiden Junior H) en Michelle Hohé (jeugd H) aan. Zij vormden samen een team. Ondanks dat Anniek afgelopen maandag aan haar pols was geopereerd wilde ze toch meedoen. Daardoor kon ze slechts één keer de sprong uitvoeren en moest ze haar oefening op de brug over laten gaan. Toch behaalde het team de derde plaats. Ook individueel deden de dames het goed: Michelle Hohé had tijdens haar eerste wedstrijd last van de zenuwen, maar haar beste onderdelen waren balk en vloer. Cindy deed het op alle onderdelen goed: op sprong en balk werd ze eerste en op brug en vloer tweede, goed voor een tweede plaats in totaal. Jesline van Otterloo behaalde op sprong en brug de eerste plaats en op balk en vloer werd ze tweede, waardoor ze met een puntenverschil van 3,60 punt de winst behaalde. 

Trainsters Anita Swam en Herma van Dijk zijn behoorlijk trots op de prestaties die alle dames hebben neergezet. De volgende wedstrijd is op zaterdag 25 maart, waar alle turnsters weer de strijd aangaan met hun concurrenten uit de rest van de provincie Groningen.