Afbeelding

NK-medailles voor judoka’s 53 Graden Noord

Algemeen

DEN HAAG - De beste judoka’s in de leeftijdsklasse tot 18 jaar streden afgelopen weekend om de medailles tijdens het Nederlands Kampioenschap in Den Haag.

Judo 53 Graden Noord, onder meer actief in Hoogezand, was present en kwam met mooie resultaten weer huiswaarts. In de categorie tot 52 kilogram behaalde Elise Rustige met uitstekend judo de finale. In een spannende en mooie finale eindstrijd streed ze voor wat ze waard was, maar ze moest de overwinning in de verlenging aan haar tegenstandster laten. Na een derde plek vorig jaar was er nu dus zilver. In de klasse tot 90 kilogram plaatste Leon Fransens zich voor de strijd om de derde plaats. Hierin werd duidelijk dat zijn trainingsarbeid dit seizoen niet voor niets was geweest: hij won een fraaie bronzen medaille. Isa Boersma wist ook nog een hele knappe tweede plaats te pakken en Tristan Oijenhausen behaalde met erg mooie punten een vijfde plaats, net als Tim de Jong in de klasse tot 50 kilogram.

Komend weekend is er wederom een Nederlands Kampioenschap, dit keer zijn de junioren tot 21 jaar aan de beurt. Zij komen in Dordrecht in actie.