Justin de Groot aan de bal in de uitwedstrijd bij Corenos in Roodeschool.

HS ’88 verliest met 2-1 van Corenos

Sport

ROODESCHOOL - De voetballers van HS ‘88 uit Hoogezand hebben zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Corenos met 2-1 verloren.

Er ging deze middag slechts één wedstrijd door in de 4e klasse C, alle andere wedstrijden werden afgelast vanwege het slechte weer. De eerste wedstrijd tegen Corenos werd met 0-2 verloren in Hoogezand en HS ’88 had dus wel wat recht te zetten in Roodeschool. De wedstrijd begon wat aftastend en de krachtsverhoudingen waren in evenwicht. De eerste kans was voor Sven Rosevink: in de 12e minuut kreeg hij de bal perfect aangespeeld, maar hij kopte de bal vrij voor de keeper naast. Een paar minuten later, in de 19e minuut, schoot zijn ploeggenoot Wesley Bakker van afstand net naast.

Het spel van beide ploegen was niet best, waardoor er weinig kansen voor beide partijen werden gecreëerd. In de 38e minuut werd een onnodige overtreding gemaakt door Yorick van Dam op de rand van de zestien. De vrije trap was keihard en werd nog aangeraakt, waardoor Lukas Wijma de bal niet kon stoppen. Daarmee was het 1-0 voor de thuisploeg. Ondanks de achterstand kreeg Sven Rosevink nog een mooie kopkans, maar de keeper stond op de juiste plek. Scheidsrechter Boerema floot daarna voor de rust met een stand van 1-0.

Na de rust begonnen de gasten goed, wat in de 59e minuut resulteerde in een mooie aanval. Het was Wesley Bakker die een mooie assist gaf aan Sven Rosevink, die vervolgens de gelijkmaker inschoot: 1-1. HS ’88 wist daarna echter niet goed door te drukken. Toch werd er nog gescoord door Yorick van Dam, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege een handsbal. Het werd toch nog 2-1 in de 85e minuut voor de thuisploeg door niet adequaat ingrijpen van de verdediging. Hierdoor kon de spits van Corenos vrij voor de keeper de winnende treffer binnen schieten.

Komende zaterdag speelt HS ‘88 thuis tegen VVK uit Groningen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.