Afbeelding

HS ’88 verliest nipt van koploper Holwierde

Algemeen

HOLWIERDE - HS ‘88 uit Hoogezand heeft zaterdagmiddag de tiende competitiewedstrijd met 3-2 verloren in en tegen Holwierde.

De wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter J. Baron, begon direct van beide kanten aanvallend en beloofde een mooie pot te worden. Holwierde probeerde direct al een voorsprong te forceren, maar HS ’88 bood goed tegenstand. De gasten uit Hoogezand kregen in de elfde minuut een corner die goed werd genomen door Yorick van Dam, die de bal perfect op het hoofd legde van Sven Rosevink die de bal goed inkopte: 0-1. Nog geen 2 minuten later stond het echter alweer gelijk, toen een voorzet werd ingetikt door de spits van Holwierde: 1-1. De wedstrijd was aardig in evenwicht tot een aanval van Holwierde in de 20e minuut door de verdediging niet adequaat werd verdedigd, zodat de spits de bal met een klein lobje over de keeper kon tikken: 2-1. Weer 2 minuten later kregen de paarshemden opnieuw een corner. Deze werd wederom genomen door Yorick van Dam en prima ingekopt door Arno Oosterhof: 2-2. Daarmee was de wedstrijd gezien de krachtsverhoudingen aardig in evenwicht. HS ’88 kreeg nog een mooie kans voor de rust, maar het schot van Arno Oosterhof ging net naast.

In de tweede helft begon Holwierde met vereende krachten om zo een voorsprong te forceren. Dit lukte echter niet meteen. Het was zelfs zo dat HS ’88 wat meer overwicht kreeg, maar dat leidde niet tot doelpunten. In de 63e minuut werd een aanval van Holwierde niet adequaat verdedigd met slechte rugdekking, waardoor er gemakkelijk gescoord kon worden door de spits: 3-2. Een cadeautje voor de koploper. Met dit doelpunt werd niet alleen de winst binnen gehaald voor de thuisploeg, maar ook de eerste periode.

HS ’88 speelt zaterdag thuis tegen Amicitia VMC uit Groningen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.