Afbeelding

Hoogezand verliest thuis van koploper

Algemeen

HOOGEZAND - Het eerste team van voetbalvereniging Hoogezand heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Pelikaan-S met 1-3 verloren.

De wedstrijd betekende ook een weerzien met Jan Kloetstra, die nu trainer is bij Pelikaan- S. Hij heeft als speler, maar vooral als trainer (2008-2015) veel betekend voor Hoogezand. Hij bracht in die periode Hoogezand vanuit de 4e klasse terug naar de 2e klasse. Met Pelikaan-S is Kloetstra wederom zeer succesvol: met een verzameling klassespelers ‘uit alle windstreken’ staat hij aan kop en kon de ploeg zaterdag periodekampioen worden.

De wedstrijd onder leiding van de voortreffelijk fluitende scheidrechter Blom werd gespeeld op het kunstgrasveld, omdat het hoofdveld was afgekeurd. Hoogezand begon fel aan de wedstrijd en over en weer waren er kansen. De thuisploeg liet zich deze middag van een betere kant zien. In de 22e minuut kwam Hoogezand door een doelpunt van Heine Uuldriks op 1-0. Dezelfde Uuldriks kreeg daarna nog een enorme kans, maar de bal raakte de lat. Het was Jan Hooiveld die behendig de 1-1 aantekende.

Na de rust een beter spelend Pelikaan S. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Omar Kavak de 1-2 aantekende. Toen Kasra Kahidi in de 85e minuut ook nog eens de 1-3 maakte was de wedstrijd beslist. Het was dezelfde Kasra Kahidi die in de slotminuut met direct rood de kleedkamers kon opzoeken. Al met al was het een verdiende overwinning voor de ploeg uit Oostwold. Pelikaan-S heeft door de winst ook de eerste periode gewonnen, Hoogezand is met 7 punten uit 8 wedstrijden terug te vinden op de tiende plek.

Zaterdagmiddag gaat Hoogezand in Surhuisterveen op bezoek om het daar op de nemen tegen het onderaan de ranglijst verkerende Fean ’58.