Afbeelding

Hoogezand verliest van feller spelend Broekster Boys

Algemeen

DAMWOUDE - Het eerste team van voetbalvereniging Hoogezand verloor zaterdagmiddag in Friesland met 3-1 van een fanatiek spelend Broekster Boys.

Hoogezand had bezwaar aangetekend tegen de rode kaart van spits Heine Uuldriks en hangende het onderzoek mocht hij mee spelen in Friesland. De eerste helft ging redelijk gelijk op, wel waren er veel overtredingen waartegen scheidsrechter Jasper Ottens rommelig optrad. Op slag van rust kwamen de gasten uit Groningen op 0-1 door een intikker van Uuldriks. In de tweede helft begon Broekster Boys veel feller aan de wedstrijd dan de ploeg uit Hoogezand, wat in de 52e minuut resulteerde in de gelijkmaker. Nog geen minuut later wist de thuisploeg weer fraai het net te vinden: 2-1.

De wedstrijd werd er niet beter op en er werden over en weer harde overtredingen gemaakt, met als resultaat diverse gele kaarten en geblesseerde spelers die vervangen moesten worden. Dat het ver in blessuretijd ook nog 3-1 voor Broekster Boys werd was dan ook niet verwonderlijk. Hoogezand trof zaterdagmiddag een veel feller spelende ploeg en werd dan ook terecht op een nederlaag getrakteerd. Door het verlies is Hoogezand terug te vinden in de onderste regionen van de competitie op de negende plek.

Trainer Germain Beck heeft aangegeven aan het einde van dit seizoen zijn contract niet te willen verlengen. De club moet dus op zoekend naar een nieuwe trainer. Een commissie bestaande uit bestuursleden, Jan Slor (technisch adviseur) en Kees Wolthuis (senior zaken) heeft inmiddels een profielschets opgesteld.

Zaterdagmiddag 19 november komt koploper Pelikaan-S naar sportpark De Kalkwijck in Hoogezand. De thuisploeg zal dan alle zeilen moeten bijzetten om niet nog een keer met een nederlaag te worden geconfronteerd. Het team van Pelikaan-S uit Oostwold (Westerkwartier) wordt getraind door Jan Kloetstra, die in het verleden meerdere jaren trainer van de club van rood-zwart is geweest.