Afbeelding

HS’88 verliest thuis van Corenos

Algemeen

HOOGEZAND - HS ‘88 heeft zaterdagmiddag de derde competitiewedstrijd van dit seizoen thuis met 0-2 verloren van Corenos uit Roodeschool.

De gasten begonnen duidelijk beter aan de wedstrijd dan de paarshemden. Ze vonden elkaar wat beter en lieten de bal sneller rond gaan. Het bleek al gauw dat de spelers van Corenos fysiek ook goed hun mannetje stonden. HS’88 liet zich steeds te veel inzakken, waardoor Corenos het middenveld overnam en er automatisch meer druk op de goal kwam van keeper Lukas Wijma. Zo werd hij in de 15e minuut verrast met een schot dat van richting werd veranderd en tegen de paal kwam. Toch kreeg Sven Rosevink een kans in de 19e minuut, maar de keeper van Corenos stond op de juiste plek. Een minuut later moest Wijma zich bij een goed geplaatste kopbal strekken tot het uiterste om de bal over te tikken.

In de 37e minuut zette de thuisploeg een aanval in, waarbij Justin de Groot mee naar voren ging. De aanval werd echter goed overgenomen door Corenos, die met een perfect uitgevoerde counter in overtal de 0-1 op het scorebord liet aantekenen. HS ’88 moest er duidelijk een tandje bij zetten, waardoor er meer druk op de goal van Corenos kwam. Dit zorgde voor twee kansen, maar zonder resultaat. Scheidsrechter Mulder floot daarna voor de rust. Na de thee moest er duidelijk uit een ander vaatje getapt worden.

HS’88 begon goed aan de tweede helft, maar de wedstrijd begon wat grimmig te worden door enkele fors uitgevoerde tackles van Corenos. Er werden dan ook enkele gele kaarten uitgedeeld. In de 56e minuut zag de middenvelder van Corenos de keeper van HS’88 (te) ver voor de goal staan en met een perfect uitgevoerde trap vanaf de middellijn passeerde hij de keeper en verdween de bal in de linkerbovenhoek: 0-2. HS ’88 deed in de slotfase nog z’n uiterste best om langszij te komen, maar de verdediging van Corenos stond zijn mannetje. Toch kreeg Rob Kulsen in de 64e minuut nog een mooie kans, maar zijn bal spatte op de paal uiteen. HS ’88 moest daardoor toezien dat de punten niet geheel onverdiend naar Roodeschool gingen.

Komende zaterdag speelt HS ’88 wederom thuis, dan voor de beker tegen HFC’15 uit Hoogkerk. De wedstrijd begint om 14.30 uur.