Justin de Groot in actie namens HS '88. (eigen foto)

HS ’88 wint van SIOS in Sauwerd

Algemeen

SAUWERD - HS ‘88 uit Hoogezand heeft de inhaalwedstrijd uit bij SIOS in Sauwerd met 4-1 gewonnen.

HS ’88 begon gedreven aan de wedstrijd en het bleek al gauw dat de gasten de bovenliggende partij waren. Er werd druk uitgeoefend op de verdediging van Sauwerd en die bezweek al in de 3e minuut. Het was Sven Rosevink die de 0-1 scoorde. Daarna werden meerdere kansen gecreëerd. Zo wist Arno Oosterhof in de 9e minuut de bal niet goed te raken, waarmee een mooie kans verloren ging. In de 16e minuut kopte Robin Bakker net naast en na een half uur schoot Sven Rosevink tegen de lat. In de 40e minuut werd het door diezelfde Rosevink toch 0-2, die op zijn eigen wijze het doel wist te vinden. Max Martoredjo kreeg twee minuten later nog een echte kans om de 0-3 te scoren, maar zijn schot ging naast.

Na de rust hadden de spelers van SIOS de wind mee, maar ze wisten niet hun voordeel daar uit te halen. HS ’88 bleef het beter spelende team. In de 55e minuut pikte Rosevink de bal op vanaf het middenveld en in een lange rush wist hij zes tegenstanders te omspelen, waarvan twee in het strafschopgebied. Met een vlammend schot wist hij daarna de keeper van SIOS te passeren en de 0-3 op het scorebord te brengen. HS ’88 bleef druk uitoefenen op de goal van SIOS, wat in de 65e minuut het vierde doelpunt inleidde. Het was Arno Oosterhof die de 0-4 aantekende. De aanvalslinie van SIOS was tot dat moment niet in staat het doel van de tegenstander te bereiken, maar in de 67e minuut werd een corner geforceerd die de 1-4 opleverde. Daarna kregen de gasten nog een paar mooie kansen, waaronder Max Hofstra die in de 75e minuut tegen de lat schoot.

De overwinning was een verdiende teamprestatie voor HS ’88. De paarshemden zijn door deze overwinning gestegen naar de tweede plaats van de ranglijst. Komend weekend is de Hoogezandster ploeg vrij.