Het beoefenen van de nieuwe sport Pickleball in de Kalkwijckhal.
Het beoefenen van de nieuwe sport Pickleball in de Kalkwijckhal.

Primeur voor Hoogezand: Pickleball gaat van start

Sport

HOOGEZAND – Wie graag wil gaan bewegen en nog twijfelt over welke sport het moet worden, kan ook aan iets beginnen dat nieuw is voor Hoogezand.

Badmintonvereniging Bahosa biedt vanaf nu de gelegenheid om kennis te maken met Pickleball, een nieuwe sport die zich verspreidt over de provincie Groningen. Pickleball is een mixed van tafeltennis, badminton en tennis dat wordt gespeeld op een badmintonveld. Het net hangt op tennishoogte. Men speelt met een paddle en een plastic balletje met gaten. In de gemeente Midden-Groningen is de club inmiddels enthousiast aan de slag om deze laagdrempelige en dynamische sport te promoten. In februari en maart waren er introductieavonden in de Kalkwijckhal en daar bleek dat de mensen die er aan meededen er steeds meer plezier in kregen. 

Een reactie: ,,Nu ik het een paar keer heb gedaan krijg ik steeds meer zin in het spelletje. Het werkt aanstekelijk, waardoor sporten vanzelf gaat. Alle reden om door te gaan.’’ Wie dit ook wel wat lijkt kan op donderdagavond naar de Kalkwijckhal komen, waar dan elke week van 20.00 tot 21.30 uur ‘gepickleballed’ wordt. Iedereen kan vrijblijvend een keer komen kijken of gratis meespelen. Een baan reserveren is niet nodig en wie alleen komt, kan zo meedraaien. Er is een professionele trainer en de benodigde materialen worden ter beschikking gesteld door Pickleball.NL. Het enige dat de deelnemers nodig hebben zijn sportkleding, sportschoenen en een portie zin. 

Voor meer informatie: promoteam@bahosa.nl of kijk op www.pickleball.nl.