Scène uit de Passion van het Noorden van vorig jaar. (eigen foto)
Scène uit de Passion van het Noorden van vorig jaar. (eigen foto)

‘De Passion van het Noorden’ in Hoogezand, Siddeburen en Muntendam

Algemeen

HOOGEZAND – Het Kielzog brengt dit jaar ‘De Passion van het Noorden’ naast Hoogezand ook in Siddeburen en Muntendam.

Pazzipanten is een muzikale wandeling waarin ruim 150 muzikanten, zangers en koren het Passieverhaal met een vette knipoog presenteren. Het is dit jaar de derde keer dat Pazzipanten door het Kielzog wordt georganiseerd en de eerste keer dat het in drie dorpen in Midden-Groningen plaatsvindt.  

Pazzipanten is Gronings voor ‘deelgenoten’. Samen zingen schept een band en samen luisteren naar muziek verbroedert. In deze energieke voorstelling gezamenlijk langs muziek en optredens door het dorp. Een tocht door het Passieverhaal met een grote knipoog naar The Passion. In de voorstelling legt de Messias een symbolische weg af van zijn geboorte tot aan de kruisiging én de opstanding. Het publiek is onderdeel van deze route en loopt van locatie tot locatie mee met de groep acteurs en zangers. Onderweg worden een aantal onderdelen van het Bijbelverhaal verbeeld met Engelstalige popnummers. 

Het spektakel vindt woensdag 27 maart vanaf 19.00 uur plaats in Siddeburen met als startpunt het veld tegenover Makelaardij Reilink aan de Hoofdweg. Het eindpunt is het MFC Siddeburen aan de Oudeweg. Op donderdag 28 maart, eveneens om 19.00 uur, is Muntendam aan de beurt, met als startpunt het veld voor de ingang van De Menterne aan het Julianaplein. Eindpunt daar is de Protestantse kerk aan de Kerkstraat. Op vrijdag 29 maart, Goede Vrijdag, begint het spektakel om 17.00, 18.15, 19.45 en 21.00 uur weer in Hoogezand, met als startpunt het veld bij De Kalkwijck aan de Nieuweweg, op de hoek met de Laan van de Sport. Het eindpunt is steeds de Vredekerk aan de Van der Duyn van Maasdamweg. Hoewel de toegang gratis is, is reserveren wel verplicht in verband met de verwachte opkomst en de grootte van de groepen.

Reserveren kan via www.kielzog.nl/pazzipanten.