Justin Slor heeft inmiddels 75 keer gescoord in het eerste elftal van Hoogezand. (eigen foto)

Hoogezand wint verrassend van koploper Oranje-Nassau

Sport

GRONINGEN - Het vlaggenschip van voetbalvereniging Hoogezand heeft zaterdag met 1-2 gewonnen in de uitwedstrijd bij koploper Oranje-Nassau in Groningen. Justin Slor scoorde zijn 75e doelpunt voor de rood-zwarten.

In de 24e minuuut kwamen de gasten op voorsprong na een kenmerkende actie: spits Heine Uuldriks werd hoog aangespeeld, die verlengde met het hoofd. Zijn inzet werd eerst nog knap gekeerd door keeper Erwin Heidekamp, maar in de rebound werd de bal alsnog binnengeschoten door Joran van Zwol. Tien minuten kreeg de thuisploeg een mooie kans na een prima aanval over links: Rick Wiersma werd weggestuurd door Jim de Leeuw, gevolgd door een trekbal zoals het hoort op Peter van Son. Hij kreeg vanaf de penaltystip de bal echter niet langs keeper Hoekstra. Vlak voor rust kwam Oranje-Nassau alsnog op gelijke hoogte toen een voorzet van Wiersma subtiel werd verlengd door Ezra Schrijver langs de keeper: 1-1.

Oranje-Nassau begon meer gedreven aan de tweede helft, maar het was opnieuw Hoogezand dat toesloeg. In de 50e minuut kwamen de gasten eruit en een voorzet vanaf de rechterkant werd fraai binnen gekopt door Justin Slor, zijn 75e voor het eerste team.  Een paar minuten later werd een afgeslagen bal na een scrimmage in de 16 meter van Hoogezand hard op de lat gerost door Schrijver. Oranje-Nassau voerde het tempo en de druk verder op, wat zorgde voor meer kansen voor de thuisploeg. In de 75e minuut wist keeper Hoekstra een inzet van De Leeuw naast te tikken en in het laatste kwartier ging Oranje-Nassau vol op de aanval, wat zorgde voor de nodige drukte in het doelggebied van Hoogezand. Gescoord werd er echter niet meer.

Zaterdag speelt het team van trainer Jan Kloetstra thuis op sportpark De Kalkwijkck tegen Velocitas uit Groningen. Hoogezand is nog niet uit de gevarenzone, maar deze overwinning is zeker een enorme opsteker voor de club.