Afbeelding

Hoogezand verliest thuis met 0-1 van Oranje Nassau

Algemeen

HOOGEZAND - Hoogezand is zaterdagmiddag met 0-1 onderuit gegaan in de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Groningen.

Het was de hele dag een drukke bedoeling op sportpark De Kalkwijck: niet alleen het eerste speelde thuis, maar ook het tweede team werkte haar thuiswedstrijd af en om de cirkel helemaal rond te maken speelde de Jo19-1 (voorheen A1 genoemd) ook nog eens thuis. Het Klusteam had op vrijdag de accommodatie weer ‘netjes gemaakt’: de lichtinstallaties zijn vervangen door LED-verlichting en het hoofdveld ligt er weer goed bij. De sponsorcommissie is erin geslaagd meerdere reclameborden langs het hoofdveld te plaatsen. ,,Het begint aardig vol te raken’’, aldus Willem Hulshof van de sponsorcommissie. ,,We zijn bezig met extra ruimte te creëren.’’

De eerste helft was Oranje Nassau de betere ploeg. In de 42e minuut reageerde Rémon Schutte alert en punterde een rommelballetje solide binnen: 0-1. Beide ploegen kregen enkele kansen, maar vooral Oranje Nassau vond doelman Hoekstra op haar weg. De wedstrijd speelde zich in deze fase van de wedstrijd vooral af op de helft van Hoogezand en Oranje Nassau ging dan ook terecht met een kleine voorsprong rusten. Na de thee was het aan beide kanten een wat rommelige wedstrijd en de scheidrechter moest dan ook terecht enkele gele kaarten aan spelers uitdelen, vooral voor ‘mekkeren’. Weer legde Rémon Schutte de bal lekker terug, nu op Felippe Pinheiro. Zijn schot vloog net voorlangs. Spits Heine Uuldriks van Hoogezand kreeg nog een dot van een kans, maar hij roste de bal wild en ver over het doel.

Door dit resultaat blijft Hoogezand in de onderste regionen verkeren, de zogenaamde ‘gevarenzone’. Het zal een grote opgave worden om dit seizoen in de 1e klasse te blijven voetballen. Zaterdag speelt Hoogezand een uitwedstrijd in Groningen, de tegenstander is dan Velocitas 1897.