Het station van Hoogezand: ,,Onacceptabel dat dit station de slechtste van de provincie is.''
Het station van Hoogezand: ,,Onacceptabel dat dit station de slechtste van de provincie is.''

Station Hoogezand minst ‘aantrekkelijk’ in provincie Groningen

Algemeen

HOOGEZAND – Het NS-station in Hoogezand staat in de provincie Groningen op de laatste plaats wat betreft aantrekkelijkheid. Dat moet anders vindt het gemeentebestuur.

De gemeente Midden-Groningen onderhoudt de omgeving van het station, maar het station zelf is - zo vinden velen, waaronder ook omwonenden - niet om aan te zien. De gemeente krijgt nu steun uit onverwachte hoek, want ook NS Regiodirecteur Maarten Haverkamp, die twee weken geleden op bezoek was op dit station, is van mening dat het Hoogezandster station een opwaarderingsbeurt moet krijgen. ,,Er is nog ruimte voor verbetering, maar het is ook mooi zoals de gemeente meewerkt’’, aldus Haverkamp onlangs bij de start van het opruimen van oude, daar langdurig staande fietsen. ,,We hopen dat het station op die provinciale lijst weer omhoog gaat en het stationsplein weer een stukje netter te kunnen maken’’, aldus Haverkamp.

Het opruimen van langdurig staande fietsen op het station - zodat er minder ruimte overblijft voor anderen, waardoor mensen zich genoodzaakt voelen om de fiets buiten de stalling te parkeren - is de eerste aanzet om er een wat nettere uitstraling te creëren. De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) zijn nu bezig de stations in Midden-Groningen te controleren. Alle verkeerd geparkeerde fietsen krijgen een label met een waarschuwing om de fiets juist te stallen of mee naar huis te nemen met de tekst: ‘Neem je me mee? Anders ben ik straks weg’. Er volgt een tweede controleronde, waarbij de fietsen worden gemerkt met een zegel. Na twee weken krijgen de onaangeraakte fietsen een label. Staat de fiets er twee dagen later nog, dan haalt de gemeente hem weg. De eigenaar kan de fiets, als hij of zij een eigendomsbewijs heeft, daarna nog gratis afhalen.