Afbeelding

Altijd de goedkoopste APK-keuring vind je zo!

Algemeen
Ingezonden door mijngarage.nl

Een APK-keuring is een verplichte periodieke keuring die uitgevoerd wordt om te controleren of je auto nog veilig en milieuvriendelijk is. 

Bij een APK-keuring wordt er onder andere gekeken naar een aantal belangrijke onderdelen van het voertuig, zoals de remmen, de verlichting, de banden, de uitstoot van uitlaatgassen en de carrosserie. Wordt het bij jou ook tijd om binnenkort je auto APK te laten keuren en ben je nog op zoek naar een garage in de regio? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je hoe je een betrouwbare APK-keuringsstation bij jou in de buurt vindt!

Hoeveel kost een APK gemiddeld?
De kosten voor een APK-keuring kunnen per garage verschillen. Gemiddeld kost een APK-keuring tussen de € 25 en € 50 voor een benzinevoertuig en tussen de € 45 en € 70 voor een dieselauto. Soms komen er ook nog extra kosten bij als uit de APK-keuring blijkt dat er reparaties of vervangingen nodig zijn. Het is dan ook verstandig om vooraf goed te informeren bij de garage over de kosten die er in rekening gebracht worden.

Altijd een garage bij jou in de buurt
Als je op zoek bent naar een geschikte APK-garage in jouw buurt, kun je gebruik maken van MijnGarage.nl. Dit is een handig online platform waarop verschillende garages staan vermeld en waar je gemakkelijk en snel kunt zoeken naar een garage bij jou in de buurt. Inmiddels zijn er ruim 2.000 garages aangesloten, dus de kans is groot dat jij er ook eentje in je regio kunt vinden. Stel bijvoorbeeld dat je in Groningen woont en een garage zoekt. Je typt dan gewoon “APK Groningen” in de zoekbalk en er verschijnt meteen een lijstje met gecertificeerde APK-garages in de stad. Wanneer je een geschikte garage hebt gevonden via MijnGarage.nl, kun je daar online een afspraak maken voor een APK-keuring.

Offertes aanvragen en prijzen vergelijken
Via MijnGarage.nl kun je bij iedere garage een offerte aanvragen en de APK-prijzen met elkaar vergelijken. Daarnaast kun je ook extra geld besparen door naar garages te zoeken die net buiten jouw stad liggen. In het geval van Groningen zou je dus ook eventueel kunnen kijken naar APK-garages in Haren of Westerbroek bijvoorbeeld. Zoals je net namelijk hebt gelezen, kunnen de prijzen per garage flink verschillen. Soms kun je dus zomaar een paar tientjes besparen op een APK-keuring als je net een stukje verder rijdt naar een garage buiten de stad.