Afbeelding

Belastingdienst biedt hulp bij aangifte

Algemeen

REGIO - Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Een klusje waar je vaak even voor gaat zitten. 

Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen. Zo zijn gegevens over loon, hypotheek en andere zaken die bij de Belastingdienst bekend zijn al voor je ingevuld. Kom je er niet uit? Een beetje extra hulp in Groningen is nooit ver weg. Om te helpen heeft de Belastingdienst de hulpmogelijkheden van verschillende organisaties in de provincie op een rij gezet.

Er zijn diverse vormen van hulp bij het doen van belastingaangifte. Je kunt een vriend of familielid vragen om met je mee te kijken of langsgaan bij één van de vele maatschappelijke organisaties bij jou in de buurt, zoals de bibliotheek. Ook de Belastingdienst zit klaar om je vragen te beantwoorden: telefonisch, via de website en bij belastingkantoren. In Groningen is bijvoorbeeld een balie te vinden waar je terecht kunt voor een afspraak. Ga voor informatie over alle hulpmogelijkheden naar belastingdienst.nl/hulp.

Hulp in bibliotheken
Verschillende maatschappelijke organisaties helpen Groningers dit jaar met hun aangifte inkomstenbelasting. Zo organiseren de bibliotheken in onder meer Leek, Musselkanaal, Hoogezand, Winsum en Veendam belastingspreekuren waarin je al je vragen kunt stellen over de aangifte inkomstenbelasting. Bij de bibliotheken in Ter Apel en Ureterp kun je ook terecht voor hulp bij het invullen van je belastingaangifte. Kijk voor meer informatie over de activiteiten in Groningen op belastingdienst.gidsvoornederland.nl.

Meer weten? Ga naar belastingdienst.nl/aangifte.