Afbeelding

Brandweer Hoogezand zoekt nieuwe collega’s

Algemeen

HOOGEZAND - Ken jij of ben jij iemand in Hoogezand, Sappemeer, Foxhol of Kolham die iets wil betekenen in en voor jouw omgeving? De brandweer in Hoogezand is op zoek naar nieuwe collega’s. 

De brandweer zoekt nuchtere en praktische collega’s, zowel vrouwen als mannen, die onderdeel uitmaken van een hecht team brandweervrijwilligers. ,,Werk jij in ploegendienst, in de zorg, ben je zelfstandig ondernemer of werk je parttime en sta je paraat? Dan is dit misschien iets voor jou, want hulp verlenen doen we samen’’, zegt Anneke Dries van de Veiligheidsregio Groningen. 

,,De brandweer in Hoogezand maakt onderdeel uit van Brandweer Groningen. Ze zijn een hechte ploeg die bestaat uit 45 mensen met allemaal een verschillende achtergrond. Twee keer in de maand oefenen we met elkaar op maandag- en donderdagavond. Je staat klaar voor je buren en je dorp. Bij brand, bij ongevallen of bij het redden van dieren. Er kan 24/7 een beroep worden gedaan op jou en de andere collega’s in de ploeg.’’

Belangstellenden kunnen naar één van de informatiebijeenkomsten komen op maandag 14 november van 18.00 tot 20.00 uur of op zaterdag 19 november van 9.00 tot 12.00 uur in de kazerne aan de Rembrandtlaan 8 in Hoogezand. ,,We vertellen je graag meer over het werk van brandweervrijwilliger.’’ Aanmelden kan via zuidoost@vrgroningen.nl.

Meer informatie en ervaringsverhalen zijn te vinden op www.wordbrandweervrijwilliger.nl.