Afbeelding

Muziek zonder grenzen en dementie in Bibliotheek Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND – De bibliotheek in Hoogezand organiseert vanuit de Breinbieb regelmatig activiteiten en workshops. 

Zo is op 24 september een training ‘Herkennen en omgaan met dementie’ gegeven door vrijwilligers van Stichting Alzheimer, waar ongeveer twintig inwoners geïnteresseerd en actief meededen. Als vervolg start op maandag 24 oktober een cyclus van drie bijeenkomsten vanuit de Breinbieb over ‘Muziek zonder grenzen’. 

Muziek en dementie gaan vaak samen. Muziek is vaak het laatste in het brein dat vertrekt. Muziek kan de stemming positief beïnvloeden en het is een manier om contact te maken. Vaak komen allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Muziek heeft soms een wonderbaarlijke uitwerking op je naaste met dementie, het kan rust geven, activeren, herinneringen oproepen en het kan de kwaliteit van leven verhogen. In iedere bijeenkomst gaan de aanwezigen samen met ervaringsdeskundigen aan de slag met muziek.

De eerste bijeenkomst is op maandag 24 oktober van 10.30 tot 12.00 uur met Nynke Muntendam, muziektherapeut en hypnosetherapeut. Zij vertelt over haar werk als muziektherapeute. Wat doet muziek met jou en je brein. De tweede bijeenkomst is op dinsdag 15 november met Wim Lever, ook van 10.30 tot 12.00 uur. De bijeenkomsten zijn gratis en men kan zich van te voren opgeven via www.biblionetgroningen.nl/hoogezand of bij de balie van de bibliotheek.