De nieuwe gereedschapswagens konden door de opbrengst van de Rabo Clubsupport worden aangeschaft. (eigen foto)
De nieuwe gereedschapswagens konden door de opbrengst van de Rabo Clubsupport worden aangeschaft. (eigen foto)

Nieuw gereedschap voor Brandweermuseum Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER - Het Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer heeft vijf nieuwe gereedschapswagens gekocht, zodat de vrijwilligers goed het onderhoud, de restauraties en andere werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren.

Het Brandweermuseum heeft meegedaan met de Rabo Clubsupport en met 173 stemmen had het museum ook dit jaar weer een podiumplek, goed voor een geldbedrag van 1929,91 euro. ,,Van dit mooie bedrag hebben wij de gereedschapswagens aangeschaft. Wij willen alle mensen die een stem op ons hebben uitgebracht heel erg bedanken’’, zegt secretaris Marc Bakker van het Brandweermuseum.

Restauratie
Er staat het museum een restauratieklus te wachten waar begin december mee gestart wordt. ,,Het gaat om de Magirus Deutz uit 1965, die sinds 2015 in ons bezit is. We nemen hem regelmatig mee naar oldtimerdagen en open dagen bij de brandweer. De restauratie is nodig omdat de voor- en achterspatborden verrot zijn, de carrosserie heeft hier en daar wat roest en ook de stoel en bank in de cabine moet opnieuw bekleed worden.’’ De werkzaamheden worden uitgevoerd in de werkplaats van het museum in samenwerking met een aantal sponsoren.

Het Brandweermuseum is elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en de tweede zaterdag van de maand geopend voor publiek. Het museum is te vinden aan de Kleinemeersterstraat 158 in Sappemeer. ,,We hebben een ruime parkeerplaats waar gratis geparkeerd kan worden. Wij hebben momenteel nog geen entree, maar een vrije gift in onze blusemmer is altijd welkom.’’