De DAF 7-streper, nu te bewonderen bij het Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer.
De DAF 7-streper, nu te bewonderen bij het Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer.

DAF 7-streper autoladder nieuwe aanwinst voor Brandweermuseum

Algemeen

SAPPEMEER - Het Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer heeft deze week een ‘nieuw’ voertuig aan de collectie kunnen toevoegen dankzij een bruikleenovereenkomst met het DAF Museum in Eindhoven.

Eind juli kreeg Marc Bakker, secretaris van het Brandweermuseum, een telefoontje van de conservator van het DAF Museum. Die vroeg of het Brandweermuseum misschien interesse had in een DAF 7-streper autoladder uit 1953. Bakker was enthousiast, al wilde hij het nog even voorleggen aan de rest van het bestuur. Na kort overleg werd besloten om op het voorstel van het DAF Museum in te gaan. ,,We hebben een paar voertuigen verplaatst en zo ruimte weten te creëren zodat de DAF onderdak kan krijgen in ons mooie museum”, aldus Marc Bakker.

De aflevering vond geheel onverwacht en onaangekondigd plaats, maar volgens Bakker is het oude brandweervoertuig zeker niet minder welkom. ,,We zijn dolblij dat deze mooie DAF 7-streper in bruikleen bij ons mag staan. Het is voor zijn leeftijd nog een nette auto. Hij start en rijdt en het ladderpakket werkt nog, alleen de remmen moeten even nagekeken worden. Maar dat is een bekend probleem bij oude voertuigen die lange tijd stil staan.”

De DAF V50 uit 1953 is opgebouwd bij carrosseriebedrijf Remmers, het ladderpakket is gebouwd door Metz. De DAF heeft zeven chromen strepen voorop de grill, vandaar de naam 7-streper. De ladderwagen is gebouwd op een chassis van 9,5 ton.

Wie de nieuwe aanwinst van het Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer wil komen bewonderen, is op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op iedere tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom. Voor het maken van een afspraak buiten deze reguliere openingstijden kan men contact opnemen met Marc Bakker via 06-51826079 of info@hbvvhs.nl.