De meiden van het Aletta Jacobs College tonen trots de beker voor de derde plaats. (foto Johan Apol)

Hockeyteam Aletta Jacobs College derde op het NK

Algemeen

ARNHEM - Het hockeyteam van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is vrijdag derde geworden tijdens de finale van Olympic Moves op Sportcentrum Papendal.

Tien meiden uit de eerste en tweede klas van het dr. Aletta Jacobs College namen vrijdag deel aan de hockeyfinale van Olympic Moves. Het team had vorige maand de regiofinale gewonnen. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Er doen ruim 350 middelbare scholen uit heel Nederland in diverse categorieën mee.

Tijdens de poulewedstrijden speelden de meiden ontzettend goed, maar wel met wisselend resultaat. De eerste wedstrijd werd glansrijk gewonnen met 4-0, de tweede helaas verloren met 0-2. De derde wedstrijd was erg spannend en verloren ze nipt met 1-2. Na een peptalk van lo-docent Natasja Rudolphus en coach Harry de Jonge herpakten ze zich en wonnen de laatste poulewedstrijd weer met een mooie score van 4-2. Het resultaat: een tweede plek in de poule.

In de kruisfinale die daarna op het programma stond speelden de meiden van het Aletta Jacobs College tegen de nummer één van de andere poule. Deze wedstrijd werd met 1-4 verloren. Het andere team was te sterk en dus moest het Aletta-team strijden om de derde plek. Vol goede moed begonnen ze aan hun laatste wedstrijd op het NK. Daarbij enthousiast aangemoedigd door een groep ouders die was meegereisd naar Papendal. Het optimisme en doorzettingsvermogen - en uiteraard het goede spel - van de hockeymeiden werd beloond met een 2-0 overwinning en dus ging het brons mee naar Midden-Groningen.