Ambulancechauffeur Nathan Bontsema aan het speeddaten met leerlingen van vmbo-3.
Ambulancechauffeur Nathan Bontsema aan het speeddaten met leerlingen van vmbo-3.

Speeddaten op het Aletta Jacobs College

Algemeen

HOOGEZAND - De derdejaars vmbo-leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hebben afgelopen week speeddatesessies gehad met professionals uit het bedrijfsleven. Het docententeam organiseerde het evenement als pilot voor de leerlingen in het kader van hun loopbaanoriëntatie.

Voor de speeddate hadden zich 26 vertegenwoordigers uit verschillende beroepsgroepen aangemeld, onder wie een verpleegkundige, ambulancechauffeur, akkerbouwer, dierenartsassistent, automonteur/autoverkoper, kok, kapper, schoonheidsspecialist, schilder, danser/artiest en zelfstandig ondernemer.

De speeddates vonden noodgedwongen online plaats, maar de leerlingen zijn een leuke en leerzame ervaring rijker. Zij gingen op school in kleine groepjes in gesprek met de professionals die via het beeldscherm een inkijkje gaven in hun beroep en hun ervaringen deelden met de leerlingen. Ook kregen de leerlingen handige tips om mee te nemen bij het bepalen van een keuze voor een vervolgopleiding of beroep.

De pilot krijgt volgend jaar een vervolg. Hopelijk mogen de professionals dan weer gewoon in het klaslokaal worden ontvangen. Professionals die hun ervaringen volgend jaar via een speeddate op het Aletta willen delen met leerlingen uit vmbo-3, mogen zich nu al aanmelden.