Het meisjesteam uit klas 1 en 2 van het Aletta Jacobs College dat zich wist te plaatsen voor de finale van Olympic Moves.
Het meisjesteam uit klas 1 en 2 van het Aletta Jacobs College dat zich wist te plaatsen voor de finale van Olympic Moves.

Meisjesteam Aletta Jacobs College naar finale Olympic Moves

Algemeen

HOOGEZAND - Een meisjesteam van het Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft zich geplaatst voor de finale van Olympic Moves

Na twee jaar coronaperikelen was het dit jaar weer mogelijk om in te schrijven voor Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Er doen ruim 350 middelbare scholen uit heel Nederland aan mee. Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand schreef zich onder andere in voor het onderdeel hockey.

Na een tweetal trainingen in de afgelopen weken togen twee teams van het Aletta Jacobs College donderdag naar Assen om in de regiofinale te strijden voor een plaats in de landelijke finale. In totaal deden er negentien meiden van het Aletta mee: een meisjesteam uit klas 1 en 2 en een meisjesschoolteam uit klas 3 en 4. Beide teams streden in Assen voor wat ze waard waren. Het schoolteam had het erg lastig: er werd 11 tegen 11 gespeeld en de tegenstanders waren fysiek net wat beter en groter. Het team van klas 1 en 2 speelde 7 tegen 7 en had een sterke aanval en verdediging. Hun goede spel werd beloond met de beker voor de eerste plaats en een ticket voor de landelijke finale van Olympic Moves op sportcentrum Papendal.