René Smith uit Zuidbroek op weg naar de winst in Annerveenschekanaal. (eigen foto)
René Smith uit Zuidbroek op weg naar de winst in Annerveenschekanaal. (eigen foto)

René Smith wint 4 Mijl van Annerveenschekanaal

Sport

ANNERVEENSCHEKANAAL - René Smith uit Zuidbroek heeft zaterdag de 4 Mijl van Annerveenschekanaal op zijn naam gezet in een tijd van 22 minuten en 21 seconden. 

Vele enthousiaste hardlopers stonden aan de start voor een zonovergoten 4 Mijl. Over een geheel ander parcours dan vorig jaar dienden de lopers hun 6400 meter af te leggen: de eerste 4 kilometer gingen over de route van de oude Semslinieloop, waarbij de oude grens tussen Groningen en Drenthe tweemaal werd overschreden. Deze kilometers waren onverhard en nadat de lopers deze ‘Hel van Annerveenschekanaal’ hadden doorgeworsteld werden de laatste twee kilometers op vlak asfalt afgelegd. 

René Smith nam vanaf de start de koppositie in en stond die niet meer af. Luuk Knossen uit Heiligerlee (22.52) en Niels van Hoorn uit Kampen (23.48) werden tweede en derde. Manon Otter uit Wildervank schreef bij de vrouwen de overwinning op haar naam in een tijd van 25 minuten en 37 seconden. Daarmee had ze bijna anderhalve minuut voorsprong op Hillie van der Wal uit Leeuwarden en Heleen Weinans uit Groningen. Beiden noteerden een tijd van 27 minuten en 1 seconde. 

Na de finish mochten de winnaars een gevulde enveloppe in ontvangst nemen en kregen alle lopers een medaille en konden ze op krachten komen met een kop soep en een broodje.