Afbeelding

René Smith wint Laufevent in Herzlake

Algemeen

HERZLAKE (D) - Hardloper René Smith uit Zuidbroek heeft zaterdag het 10 kilometer Laufevent in het Duitse Herzlake op zijn naam geschreven. 

In een tijd van 35 minuten en 19 seconden was hij ruim 1 minuut sneller dan de Duitser Dominque Wendt. Ook in 2022 wist hij deze laatste wedstrijd van de Emsland Cup te winnen, waaraan dit jaar ruim 200 hardlopers deelnamen. Het Laufevent in Herzlake is een van oudsher traditioneel loopevenement dat in vroegere jaren een grote populariteit genoot. Sinds vorig jaar staat de wedstrijd weer op de hardloopkalender en maakt tevens deel uit van de  Emsland Cup, die bestaat uit acht hardloopwedstrijden in het Emsland van Papenburg, Meppen, Lingen tot aan Salzbergen. 

In 2022 was René Smith winnaar van deze cup door maar liefst zeven van de acht wedstrijden te winnen. Dit jaar wist de inwoner van Zuidbroek beslag te leggen op de derde plaats met een gemiddelde tijd van 34 minuten en 25 seconden over zijn beste vier 10-kilometerwedstrijden die meetellen voor het eindklassement.