Afbeelding

René Smith wint 41e Oudejaarsloop

Algemeen

BLIJHAM - René Smith uit Zuidbroek heeft zaterdag de Oudejaarsloop in Blijham op zijn naam geschreven.

Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen werd op oudejaarsdag voor de 41e keer het startschot gegeven voor de Oudejaarsloop. AV Aquilo uit Winschoten en voetbalvereniging ASVB uit Blijham hadden de organisatie in handen. Ruim 500 lopers liepen diverse afstanden, waarbij het parcours nagenoeg gelijk was aan dat van voorgaande edities. Naast een wedstrijd over 21.1 km (halve marathon) kon er ook worden gekozen voor trimlopen over 21.1, 14, 10 en 5 kilometer. De verschillende afstanden voerden de deelnemers door Westerwolde waarbij onder andere de Wedderbergen en het natuurgebied De Gaast werden aangedaan. De omstandigheden waren ondanks een straffe wind prima.

De halve marathon werd gewonnen door René Smith uit Zuidbroek. Hij liep de afstand van 21.1 kilometer in 1 uur, 15 minuten en 26 seconden. De wedstrijd werd vanaf de start bepaald door een kopgroep van drie lopers die bestond uit René Smith, Maurice Kram en Jaap Bouwman. Deze kopgroep hield tot een kilometer voor de finish stand. Toen plaatste Smith een succesvolle demarrage en kwam winnend over de finish. Kram en Bouwman werden tweede en derde op respectievelijk 6 en 11 seconden van de winnaar.  Bij de dames kwam An Bennema uit Groningen als eerste over de finish.