Yorick van Dam in duel om de bal met een tegenstander. (eigen foto)

HS ’88 wint met 4-0 van VVK en blijft koploper

Sport

HOOGEZAND - HS ’88 blijft het goed doen: zaterdagmiddag werd thuis met 4-0 gewonnen van VVK uit Groningen.

Al gauw bleek dat HS ‘88 de bovenliggende partij was, al werden in de 2e en 10e minuut twee kansen niet afgemaakt omdat de lat werd geraakt. Na een kwartier miste Sven Rosevink een mooie kans en na een half uur minuut was het Stijn van der Veen die een mooie kans miste. HS ’88 bleef druk uitoefenen op de goal van VVK en in de 33e minuut schoot Rob Külsen weer tegen de lat. Een minuut later was het eindelijk wel raak toen Stijn van der Veen zich goed vrij speelde en een schot van 25 meter perfect inschoot: 1-0. Een verdiende voorsprong gezien de vele kansen van de thuisploeg. Dit was ook de ruststand.

Na de thee hetzelfde beeld: een overheersend HS ’88. In de 56e minuut wist Job Gerds beheerst de 2-0 te maken en door de aanhoudende druk van de paarshemden werd het acht minuten later 3-0 door Rob Külsen. VVK bleef toch nog knokken voor een eretreffer, maar de verdediging en keeper Lukas Wijma van HS ’88 voorkwamen dat. Toch moest de goalie zijn uiterste best doen om een tegentreffer te voorkomen. Het werd in de 83e minuut nog 4-0 door Yorick van Dam, die goed werd aangespeeld door Sven Rosevink. Lukas Wijma moest in de laatste minuut nog een goede redding verrichten, waarmee hij de nul wist te houden.

HS ’88 heeft goede zaken gedaan door zelf de volle winst te pakken, waar de concurrentie punten heeft gemorst. De Hoogezandsters staan nu los van de concurrentie. Zaterdag speelt HS ’88 om 14.30 uur uit tegen Noordwolde.