Wethouder Offereins onthult de eerste zonnebrandpaal voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. (foto: gemeente Midden-Groningen)
Wethouder Offereins onthult de eerste zonnebrandpaal voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. (foto: gemeente Midden-Groningen)

Midden-Groningen heeft noordelijke primeur met vier zonnebrandpalen

Algemeen

HOOGEZAND – Het gemeentebestuur van Midden-Groningen, altijd begaan met het welzijn van haar inwoners, komt met iets nieuws: gratis zonnebrandcrème voor iedereen. Geen gratis tubes die je bij de drogist kan halen, maar vier zonnebrandpalen verspreid door de gemeente waar iedereen zich kan insmeren.

Midden-Groningen is daarmee de eerste gemeente in Noord-Nederland die deze zomer in totaal vier zonnebrandpalen in samenwerking met het bedrijf Smeerkees heeft neergezet. Bij het Schildmeer, het Zuidlaardermeer, Botjes Zwembaai en voor het Huis van Cultuur en Bestuur hebben inwoners vanaf nu tot en met september de mogelijkheid om zich in te smeren met zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30. De zonnebrandpalen zijn bedoeld om bewustwording te bevorderen dat het insmeren met zonnebrandcrème erg belangrijk is als bescherming van de huid tegen schadelijke UV-straling, dat tot huidkanker kan leiden. In Nederland heeft een 100 procent toename plaatsgevonden in de afgelopen tien jaar van het aantal mensen dat de diagnose huidkanker krijgt. 

Wethouder Evert Offereins onthulde maandag de zonnebrandpaal die voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand staat. ,,We genieten allemaal graag van mooi weer en dan zijn we veel buiten. Zeker in de buurt van water verbrandt je huid extra snel. Op den duur kan te veel UV-straling tot huidkanker leiden. Met deze zonnebrandpalen op drukke locaties geven we het gezondheidsbeleid, de preventie en het bevorderen van bewustwording op een concrete manier vorm.’’