Sven Rosevink ontvangt de bal in de uitwedstrijd bij SIOS. (eigen foto)
Sven Rosevink ontvangt de bal in de uitwedstrijd bij SIOS. (eigen foto)

HS ’88 wint met 1-2 bij SIOS

Sport

SAUWERD - Ondanks een slecht begin heeft HS ‘88 ook de dertiende competitiewedstrijd in winst weten om te zetten: bij SIOS in Sauwerd werd met 1-2 gewonnen. 

HS ’88 was in deze wedstrijd het team dat alleen maar kon verliezen gezien de stand op de ranglijst: SIOS staat op de laatste plaats en doet er alles aan om punten te pakken, de Hoogezandsters staan tweede. Toch begonnen de gasten niet gedreven en zonder enige visie aan de wedstrijd. Wel kreeg HS ’88 een kleine kans in de 9e minuut, toen Jaap Waijer de bal net over kopte. Twee minuten later was er een scrimmage voor de goal van HS ’88, waarbij keeper Lukas Wijma wat onfortuinlijk was en de voorsprong voor de thuisclub een feit was: 1-0. In de 27e minuut werd Rob Külsen in stelling gebracht door Arno Oosterhof, maar hij wachtte te lang met schieten, waardoor de keeper het schot gemakkelijk kon keren. HS ’88 toonde weinig creativiteit, waardoor de ruststand 1-0 was. 

Na de thee was het spel niet veel beter, maar de inzet was goed bij HS ’88, waardoor er meer druk kwam op de helft van SIOS. De grensrechter was niet altijd correct als het ging om het vlaggen voor buitenspel, wat in de 75e minuut tot veel protest leidde bij de aanhangers uit Hoogezand. Remco Letens werd afgevlagd voor buitenspel, terwijl hij ruimschoots achter de verdedigers van SIOS vandaan kwam. Daardoor was het billenknijpen voor HS ’88 met nog 10 minuten te spelen. Het tij keerde echter in de 81e minuut: een mooie uitval van HS’88 werd afgerond met een mooie goal van Arno Oosterhof, die goed werd aangespeeld door de pas ingevallen Stijn van der Veen. Het werd ook nog 1-2 in de 84e minuut toen een voorzet van Jarno Steursma door Stijn van der Veen keurig werd ingekopt. De laatste paar minuten werd door SIOS met man en macht druk gezet op de helft van HS ’88. Dit leidde in de 90e minuut tot een schot op doel, maar dat werd op sublieme wijze gekeerd door Lukas Wijma. Zo konden de 3 punten worden meegenomen naar Hoogezand. 

HS ’88 heeft voorlopig de koppositie weer overgenomen van Veenhuizen, omdat de wedstrijd HSC-Veenhuizen bij een stand van 2-2 werd gestaakt. Komende zaterdag speelt HS ’88 om 14.30 uur thuis tegen Waskemeer.