Afbeelding

Turnsters FGV pakken goud en brons in Wildervank

Sport

WILDERVANK - Turnsters Cindy van der Meij en Jesline van Otterloo van FGV uit Foxhol hebben een gouden en bronzen medaille behaald tijdens KNGU-turnwedstrijden in Wildervank.

Voor FGV kwamen turnsters Kirsten Gomez Guincho, Fleur M, Fleur Minnis, Dagmar Schuur en Chelsey Hut (niveau 5 middenbouw) en Marlou van Otterloo, Jesline van Otterloo en Cindy van der Meij (niveau G bovenbouw) in actie. Dat elke wedstrijd weer zenuwslopend kan zijn werd wel duidelijk toen Fleur M bij ogenschijnlijk makkelijke bewegingen van de balk viel en bij de moeilijke acrobatische oefeningen bleef staan. Ook Kirsten stond stokstijf van de zenuwen op de balk: nadat ze netjes en rustig begon speelden de zenuwen op en haalde alles door elkaar. Haar beste onderdeel was de sprong, goed voor 11,150 punten. Ook voor Fleur M was de sprong het beste onderdeel en zij mocht 11,725 punten noteren. Fleur Minnis had haar zenuwen iets beter in bedwang, maar had de pech dat de balk voor haar lange benen te laag was, waardoor ze bij de opsprong de grond aanraakte. Ook Fleur Minnis’ sprong was goed: zij kreeg daar 12,150 punten voor. En ook Dagmar Schuur en Chelsey Hut kregen de hoogste punten bij de sprong: respectievelijk 12,275 en 12,600 punten. Omdat de balkoefening van Chelsey niet helemaal lekker liep, eindigde ze net buiten de prijzen als vierde. 

Aan de andere kant van de zaal waren Marlou, Jesline en Cindy bezig met hun wedstrijd. Marlou’s beste onderdeel was de balk, goed voor 9,667 punten, waarmee ze toch nog vijfde werd. Jesline deed het op de brug behoorlijk goed: ze kreeg 10,950 punten en mocht op de derde plaats van het podium gaan staan. Cindy had in de weken voor de wedstrijd een blessure opgelopen aan haar hand, waardoor ze zich minder goed kon voorbereiden. Ondanks deze blessure deed Cindy het zo goed dat zij eerste werd.