De turnsters van FGV uit Foxhol. (foto: Anita Swam)
De turnsters van FGV uit Foxhol. (foto: Anita Swam)

Turnsters FGV vallen in de prijzen

Sport

UITHUIZEN - De turnsters van FGV uit Foxhol hebben zaterdag prima gepresteerd tijdens de eerste voorwedstrijd turnen dames in Uithuizen. 

Zes leden van FGV deden mee: Anniek de Boer en Iris Klapwijk (Junior H),  Anouk Schippers, Renna Wolfert, Cato Klunder en Fleur Folkersma (Jeugd H). Fleur beet het spits af op de balk, maar haar beste onderdeel was de sprong, goed voor 10,150 punten. Iris moest als tweede haar kunsten laten zien. Haar beste onderdeel was de vloer, waarop ze zesde werd met 9,650 punten. Ook voor Anouk was haar beste onderdeel de vloer en ze ging haar clubgenootje voorbij met een score van 10,350 punten en kwam daar mee op de vierde plaats. Voor Renna was dit de eerste KNGU-turnwedstrijd en op de sprong werd ze tweede met 10,450 punten. Ook voor Cato was dit de allereerste wedstrijd en net als Renna was de sprong haar beste onderdeel, goed voor 10 punten. Als laatste liet Anniek haar kunsten zien en ondanks een blessure werd ze tweede op de vloer met 9,850 punten. 

Bij de tweede wedstrijd leken de FGV’ers in het begin meer last van zenuwen te hebben. Voor FGV deden Lynn Fenijn, Alina Dikkema, Cilien Alnajar en Isis Entjes mee, die allen goed hadden geoefend op de sprong, En dat was te zien bij Alina (13,425), Cilien (13,625), Lynn (13,700) en Isis (13,800). Ook op de vloer lieten de dames hun kunnen zien en daar werden Isis (9,500), Cilien (9,850), Alina (10,100) en Lynn (10,800) behoorlijk goed voor beloond.