Afbeelding

Acht medailles voor turnsters FGV

Algemeen

GRONINGEN - De turnsters van FGV uit Foxhol zijn zaterdag flink in de prijzen gevallen tijdens de Toestelfinales Dames Turnen in Groningen. 

Namens FGV kwamen Marlou van Otterloo (junior G), Jesline van Otterloo (junior H) en Cindy van der Meij (senior H) in actie. Marlou moest op de balk haar kunsten laten zien. Hoewel dat iets minder goed ging dan ze zou willen haalde ze met 8.900 punten toch een elfde plaats. Tijdens haar vloeroefening op muziek viel de geluidsinstallatie uit, maar Marlou liet zich niet uit het veld slaan en ging rustig door met haar oefening. Hiervoor ontving zij van het publiek een groot applaus. Marlou werd met 9.650 punten achtste op dit onderdeel. Op sprong behaalde ze met 10.400 punten te weinig om in de prijzen te vallen. Het beste bewaarde Marlou voor het laatst, want voor haar brugoefening kreeg ze 11.150 punten, wat resulteerde in een eerste plaats. 

Cindy moest het dit keer niet opnemen tegen turnsters van niveau H, maar van het hogere niveau G. Voor het toestel brug kreeg Cindy 8.800 punten, wat haar een vijfde plaats opleverde. De balk ging haar beter af en met 10.350 punten won ze op dit toestel. De vloer ging iets minder goed, wat haar met 9.650 punten een derde plaats opleverde. De sprong ging gelukkig weer iets beter en met een puntenaantal van 10.735 pakte Cindy opnieuw de eerste plaats. Jesline had op de balk een kleine wiebel, maar ondanks dat kreeg ze toch 9.750 punten, goed voor een tweede plaats. Tijdens het onderdeel vloer liet Jesline een mooie oefening zien, waarvoor ze 10.050 punten ontving en wederom een tweede plaats pakte. De sprong ging een stuk beter, want met 10.175 punt mocht Jesline op de bovenste trede van het podium gaan staan. Ook de brug ging goed en wederom greep ze de winst met 10.750 punten. 

De turnsters van FGV behaalden samen vijf keer goud, twee keer zilver en één keer brons. De dames werden bijgestaan door trainster Herma van Dijk, assistenten Ilona en Chelsey Hut en Anja van Otterloo. Trainster Anita Swam moest vanwege een operatie verstek laten gaan.