De turnsters van FGV Foxhol die in actie kwamen in Uithuizen.
De turnsters van FGV Foxhol die in actie kwamen in Uithuizen.

FGV-turnster Anniek de Boer schittert in Uithuizen

Sport

UITHUIZEN - Anniek de Boer, junior H-turnster bij FGV in Foxhol, is zaterdag derde geworden tijdens de tweede voorwedstrijd turnen in Uithuizen.

Anniek haalde op vloer en balk de derde plaats en op sprong en brug de tweede plaats. Ze bracht het tot een puntentotaal van 37.883. 

Iris Klapwijk deed het ook niet slecht. Zij werd tweede op brug met hetzelfde aantal punten als haar clubgenootje Anniek. Iris werd uiteindelijk vierde tijdens deze wedstrijd en viel dus net buiten de prijzen.

In jeugd H kwamen Renna Wolferd, Cato Klunder, Fleur Folkersma en Anouk Schippers uit voor FGV. Renna was ervan overtuigd dat zij haar brugoefening had verpest, maar ze werd toch nog zesde. Fleur haar beste onderdeel was de balk waarbij ze de hoogste uitgangswaarde in ontvangst mocht nemen. Cato, net hersteld van een blessure, ging goed bij de sprong. Met een score van 9.900 punt had ze net niet genoeg om haar clubgenootje Anouk van de eerste plaats te stoten. Anouk behaalde op dit onderdeel een puntenscore van 10.567.

In de tweede wedstrijd deze dag kwamen Alina Dikkema en Isis Entjes uit voor FGV. Isis verbeterde haar balkoefening met 3.700 punt verschil op de vorige wedstrijd. De vloer bracht 0.6 punten verbetering, brug 0.517 punt en de sprong 0.1 punt. Ook voor Alina was er verbetering ten opzichte van de eerste wedstrijd. Bij de brug verbeterde ze haar score voor netheid en ze turnde een nieuw element waardoor ze 1.300 punt hoger scoorde. Ook op sprong verbeterde Alina zich met 0.225 punt. Op de balk viel ze twee keer. 

Voor deze wedstrijd jureerde Lin Kuipers voor FGV en waren de trainsters Herma en Anita in de zaal druk bezig de dames te begeleiden.