Afbeelding

Einde aan mooie reeks: Hoogezand verliest thuis van GVAV

Sport

HOOGEZAND - Het vlaggenschip van voetbalvereniging Hoogezand was de laatste weken met een opvallende opmars bezig. Voor de winterstop werden uit 12 wedstrijden slechts 6 punten bij elkaar gesprokkeld, daarna werden onder leiding van de ervaren trainer Jan Kloetstra maar liefst 11 punten behaald. 

Oranje-Nassau, VKW en vorige week WKE ‘16 in Emmen werden getrakteerd op een nederlaag. Zaterdag kwam GVAV-Rapiditas uit Groningen op bezoek aan De Kalckwijk, die net als Hoogezand in de gevarenzone zat door de invoering van de zogenaamde ‘weekendvoetbal’ samenvoeging van zaterdag en zondagvoetbal, waardoor er een extra degradatiemogelijkheid is: de onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks naar de tweede klasse en de nummer 9, 10 en 11 moeten nacompetitie spelen om ook volgend seizoen in de eerste klasse te mogen spelen. De teams ontmoeten dan de periodekampioenen uit de diverse tweede klasse van de KNVB.

Voorafgaand aan dit treffen had Hoogezand 17 punten uit 18 wedstrijden verzameld, het team van trainer/coach Dennis van der Driessche 18 punten uit 19 wedstrijden. Het was dus een wedstrijd ‘waar het erom ging’. Hierdoor begonnen beide ploegen aftastend aan de wedstrijd met kansen over en weer. GVAV speelde iets compacter en kwam in de 17e minuut op voorsprong door een doelpunt van Jordy Paapst. Hoogezand probeerde het wel, maar effectief was het niet. Maar ook GVAV ging niet goed met de kansen om. Keesimaat van Hoogezand kwam nog wel alleen voor de keeper, maar wist niet te scoren. Heine Uuldriks werd nog een keer onderuitgehaald in het strafschopgebied, maar de scheidrechter zag er niets in. In de slotminuten kreeg Hoogezand nog diverse kansen, maar de schoten gingen naast en over het doel.