Afbeelding

Hoogezand wint lastige uitwedstrijd bij WKE ‘16

Sport

EMMEN - Het vlaggenschip van Hoogezand heeft de uitwedstrijd bij WKE ‘16 in Emmen gewonnen. Op sportpark Groote Geert werd het 1-2 voor de Groningers.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd, geleid door scheidsrechter Wijma, was de thuisploeg veelvuldig in de aanval, maar tot grote kansen leidde dit nog niet. Daarna kreeg Hoogezand meer grip op de wedstrijd en na een klein half uur belandde een schot van Lars Akkerman in het zijnet na een goed opgezette aanval. Vijf minuten later was het wel raak voor de rood-zwarten: Hoogezand kreeg een penalty, die door Heine Uuldriks binnen werd geschoten: 0-1. Het spel ging vervolgens over en weer met diverse schoten op beide doelen, maar gevaarlijk waren die niet. Een minuut voor de rust kreeg de thuisploeg een vrije trap na een overtreding van Mart Bloeming op de rand van de 16 meter, maar Fedde Akkerman wist deze bal prima te redden.

Na de thee viel er al snel een doelpunt: in de 48e minuut wist WKE ‘16 de gelijkmakende 1-1 te scoren. Het spel vertoonde veel gelijkenis met de eerste helft met kansen over en weer. Een mooie aanval van Hoogezand belandde via een verdediger over de achterlijn, waarna twee hoekschoppen onschadelijk werden gemaakt. Toch wisten de gasten uit Hoogezand in de 64e minuut weer op voorsprong te komen door een fraai doelpunt van Sven Kesimaat. Tien minuten later kreeg de ploeg opnieuw een penalty, maar dit keer wist Uuldriks niet te scoren. WKE ‘16 moest drie minuten later verder met tien man omdat de keeper een rode kaart kreeg vanwege hands buiten het strafschopgebied. Dat weerhield de Emmenaren er niet van om in blessuretijd nog een grote kans te creëren, maar de bal ging via de lat over.

De drie punten zijn zeer belangrijk voor het team van trainer Jan Kloetstra in de strijd tegen degradatie. Twee ploegen degraderen direct naar de tweede klasse en drie ploegen moeten nacompetitie spelen. Komend weekend komt GVAV, dat zondagmiddag thuis met 1-2 verloor van SVBO, op bezoek op sportpark De Kalkwijck.