Afbeelding

Hoogezand wint thuis met 3-0 van VKW

Sport

HOOGEZAND - Het vlaggenschip van voetbalvereniging Hoogezand heeft de thuiswedstrijd tegen VKW uit Westerbork in drie punten weten om te zetten: op sportpark De Kalkwijck werd met 3-0 gewonnen.

Ondanks de steun van 60 Drentse supporters ging VKW onder leiding van trainer Bernd van Bolhuis onderuit tegen het team van trainer Jan Kloetstra. De meegereisde supporters trakteerden op aanmoedigingen, spandoeken en (sier)vuurwerk, waardoor het een leuke en aantrekkelijke wedstrijd werd. De eerste helft was gelijkopgaand. VKW kwam alleen voor keeper Hoekstra, maar wist de prima spelende keeper niet te verschalken. Vlak voor rust kwam Hoogezand op een 1-0 voorsprong na een scherpe voorzet die prima werd ingekopt door spits Heine Uuldriks. Het doelpunt werd echter door veel suporters gemist, die, omdat het begon te regenen, een warme plek op in de overvolle kantine hadden opgezocht.

Na de thee probeerde VKW de stand snel gelijk te trekken en kreeg daarvoor ook enkele kansen die voor ‘de Westerborkers’ net over of naast het doel gingen. In de 70e minuut kreeg Hoogezand een terechte strafschop, hoewel enkele supporters eerst dachten dat scheidsrechter De Gier uit Biddinghuizen voor een ‘schwalbe’ had gefloten. Ze zagen echter al snel dat hij naar de penaltystip had gewezen en geel gaf aan Martijn Mulder van VKW. Uuldriks verzilverde deze buitenkans, waarmee hij zijn tiende doelpunt van het seizoen maakte. Ondanks een forse regen- en hagelbui werd het vlak voor tijd toch nog 3-0 door een doelpunt van Lars Akkerman.

De drie punten waren voor de thuisclub zeer nuttige en belangrijk in de strijd tegen degradatie. De eerstvolgende wedstrijd voor Hoogezand staat gepland op zondag 7 april, als Hoogezand de lastige uitwedstrijd speelt tegen WKE ‘16 in Emmen.