De Zuidlaarder Tennisclub laat belangstellenden in de zomer kennismaken met tennis.
De Zuidlaarder Tennisclub laat belangstellenden in de zomer kennismaken met tennis.

OldStars Tennis start weer in Harkstede

Sport

HARKSTEDE - Steeds meer sportverenigingen breiden hun activiteiten uit met ‘OldStars’-sporten. Ook tennisvereniging De Woldmeppers in Harkstede is daar in 2023 mee begonnen. 

Bewoners van Harkstede die nog nooit hadden getennist en nieuwsgierig waren, werden enthousiast gemaakt door deze speciale vorm van tennis. Vooral voor tennissers die door fysieke mankementen niet meer in staat waren om nog te kunnen tennissen is deze vorm van tennissen in het leven geroepen. Iedere donderdagmorgen wordt onder leiding van een docent gewerkt aan techniek en conditie. Mede door het gebruik van speciale tennisballen en de aangepaste spelregels kan iedere deelnemer al snel volwaardig meedoen. 

Ook in het nieuwe tennisseizoen, dat voor deze doelgroep begint op donderdag 11 april, is iedereen vanaf 10.00 uur welkom op het tennispark aan de Hamweg 49a in Harkstede. De eerste vier lessen zijn gratis, waarna bij aanvaarden van het lidmaatschap het eerste jaar 50 procent korting op de contributie geldt. Voor beginners zijn er tennisrackets beschikbaar. Wel wordt verwacht dat deelnemers beschikken over sportschoenen met een vlakke zool.