Afbeelding

Bewonersavond over dorpsontwikkeling Harkstede

Algemeen

HARKSTEDE - De Vereniging Dorpsbelangen Harkstede heeft in juni en juli 203 middels een enquête over de dorpsontwikkeling van Harkstede haar inwoners gevraagd hoe zij over één en ander denken. 

Over de resultaten van deze enquête en het verder te ontwikkelen Dorpsplan organiseerde de vereniging medio januari een bewonersavond in MFA De Borgstee, waarbij de inbreng en betrokkenheid van de dorpsbewoners groot was. Tijdens de avond werden een paar projecten die op korte termijn te realiseren zijn gepresenteerd en besproken. Daarnaast was er veel ruimte voor inbreng op overige thema’s, wat waardevolle input voor de gemeente opleverde ten behoeve van de verder te ontwikkelen Toekomstvisie voor Harkstede. Hierin speelt de komst van Meerstad een belangrijke rol.

De opgehaalde inbreng is verwerkt in een concept-Dorpsplan, waarin twee projecten worden gepresenteerd om aan de gemeente voor te leggen. Maar eerst wordt het concept aan de bewoners gepresenteerd en voor reactie voorgelegd op een tweede bewonersbijeenkomst. Deze wordt gehouden op dinsdag 12 maart van 19.30 tot 21.00 uur in MFA De Borgstee in Harkstede. De organiserende werkgroep van de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede wordt in dit proces ondersteund door procesbegeleiders van architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco. Medewerkers van diverse beleidsterreinen van de gemeente zijn aanwezig, evenals de projectleider Toekomstvisie Harkstede van de gemeente Midden-Groningen. De resultaten van de avond worden verwerkt in een definitief voorstel Dorpsplan.

Iedereen die zich betrokken voelt is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.