Afbeelding

Campagne ‘Heel Harkstede schoon!’ breidt zich uit

Algemeen

HARKSTEDE - Zwerfafval blijft nog steeds overal liggen, ondanks maatregelen zoals statiegeld op blikjes en plastic. Inwoners van Harkstede willen daar meer aan gaan doen. 

De Vereniging Dorpsbelangen Harkstede doet sinds 2014 mee aan de landelijke Opschoondagen en er zijn bewoners die op vaste routes, bijvoorbeeld om de Borgmeren, regelmatig afval opruimen. Het schoolplein en de parkeerplaats bij de Coop worden door cliënten van Cosis Ons Hertenkamp schoon gehouden, maar dat is allemaal nog niet genoeg. Want er wordt nog dagelijks op allerlei plaatsen in het dorp afval achtergelaten: op fietspaden, sloten en in de struiken ligt dagelijks van alles. 

Daarom wordt een tandje bijgezet met meerdere zaterdagen waarop inwoners samen aan de slag gaan. Uitvalsbasis is het theehuis van Cosis, waar het team van Benthe klaar staat met grijpertjes, veiligheidshesjes en afvalzakken. Op zaterdag 10 februari, 23 maart, 20 april, 29 juni, 28 september op Burendag, 26 oktober en 9 november zijn deelnemers vanaf 10.30 uur welkom. Er zijn materialen voor groot en klein, dus iedereen kan meedoen. Voor de deelnemers is er koffie, ranja en na afloop iets lekkers. Vooraf opgeven is handig, maar niet noodzakelijk. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met info@dorpsbelangenharkstede.nl.