Afbeelding

Bewonersbijeenkomst over dorpsontwikkeling Harkstede

Algemeen

HARKSTEDE - De Vereniging Dorpsbelangen Harkstede heeft in de maanden juni en juli 2023 middels een enquête haar inwoners bevraagd hoe zij denken over de ontwikkeling van het dorp. 

Over de resultaten van de enquête en het te ontwikkelen Dorpsplan organiseert  de werkgroep Dorpsontwikkeling van Dorpsbelangen op maandag 15 januari een bewonersbijeenkomst in MFA De Borgstee in Harkstede. De enquête heeft veel wensen en ideeën opgeleverd, met name over de thema’s verkeer, recreatie en voorzieningen. Sommige thema’s zijn groot en zullen in de Toekomstvisie van de gemeente Midden-Groningen verder uitgewerkt moeten worden. Waar het dan precies over gaat, wordt tijdens de bijeenkomst toegelicht. Ook worden enkele reeds lopende projecten in Harkstede toegelicht. 

Uit de respons van de enquête heeft de werkgroep Dorpsontwikkeling een aantal thema’s gekozen waarmee op korte termijn concrete projecten opgestart zouden kunnen worden. In dit proces wordt de werkgroep ondersteund door procesbegeleiders van architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco. Op de bewonersavond worden een aantal concrete voorstellen op tafel gelegd waarover het gesprek gevoerd gaat worden met inwoners. De opgehaalde inbreng wordt door bureau Sweco verwerkt in een definitief voorstel aan de gemeente voor een tweetal projecten in Harkstede. Tijdens de bijeenkomst zullen ook betrokken beleidsmedewerkers van de gemeente aanwezig zijn, waaronder de gebiedsadviseur Harkstede en de projectleider Meerstad. 

Iedereen die zich betrokken voelt is welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, vooraf aanmelden is niet nodig.