Afbeelding

Allerzielen bij monumentale kerk Harkstede

Algemeen

HARKSTEDE - Op donderdag 2 november worden op de dag van Allerzielen overledenen herdacht. Ook in Harkstede zal deze herdenking plaatsvinden. 

Vanaf de Hoofdweg worden lichtjes, kaarsjes en vuurkorven geplaatst en ook op het kerkhof in Scharmer zullen kaarsjes branden. Bij de monumentale kerk in Harkstede zal het koor Daisy Bells uit Harkstede liederen ten gehore brengen. Bezoekers kunnen een gedicht of een groet ophangen, een kaarsje branden of brengen naar het graf van een geliefde of bekende. Materiaal hiervoor is aanwezig, net als bloemen voor mensen die een bloem willen leggen. Iedereen is welkom van 19.00 tot 20.30 uur. Kinderen kunnen een lichtje in een potje op een graf plaatsen. Deze potjes zijn mooi versierd door de leerlingen van groep 3 en 4 van basisschool De Ster. Bij de monumentale kerk kan men koffie, thee of warme chocolademelk krijgen. 

Allerzielen wordt georganiseerd door Dorpsbelangen Harkstede, de Protestantse Gemeente Scharmer-Harkstede, De Nederlands Gereformeerde kerk De Bron en de begrafenis- en crematievereniging Harkstede-Scharmer.