Wethouder Erik Drenth maakt het eindresultaat bekend: 2017 gelezen boeken.
Wethouder Erik Drenth maakt het eindresultaat bekend: 2017 gelezen boeken.

Sportieve afsluiting van ‘Scoor een Boek’

Algemeen

HOOGEZAND - Op het kunstgrasveld van voetbalvereniging HS’88 vond dinsdagmiddag de feestelijke afsluiting plaats van ‘Scoor een Boek’, een acht weken durende actie van de bibliotheek met een flink aantal basisscholen in de gemeente Midden-Groningen.

‘Scoor een Boek’ is een programma waarbij kinderen van groep 5 op de deelnemende scholen vanaf februari boeken hebben gelezen en beweegspelletjes hebben gedaan. Voor elk gelezen boek werd een sticker geplakt op een poster. De leesconsulent van de bibliotheek kwam op de diverse scholen op bezoek om te praten over de gelezen boeken en opdrachten.

Zoals vóór corona gebruikelijk was, werd ‘Scoor een Boek’ afgesloten met een sportieve spelletjesdag op het sportveld van HS’88. Twee jaar kon dat niet plaatsvinden, maar nu kon het weer en werden onder stralende weersomstandigheden tal van spellen gedaan door de schooljeugd. Daarna kon wethouder Erik Drenth het eindresultaat bekend maken hoeveel boeken er in totaal op de scholen door de jeugd  waren gelezen. Dat waren er 2017. Dat was minder dan in eerdere jaren, maar een aantal scholen had er voor gekozen een ander project te doen.