Bibliotheekleden in Midden-Groningen kunnen nu ook telefonisch boeken bestellen.
Bibliotheekleden in Midden-Groningen kunnen nu ook telefonisch boeken bestellen.

Telefonisch boeken reserveren bij bibliotheek

Algemeen

HOOGEZAND - Vanaf nu kunnen inwoners van Midden-Groningen als ze lid zijn van de bibliotheek ook telefonisch boeken reserveren. Dat is een nieuwe service, naast de bestaande afhaal- en bezorgservice die de bibliotheek biedt.

De klantenservice is bereikbaar op telefoonnummer 088-5061900 van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Houd het bibliotheekpasje bij de hand en geef de gewenste titel(s) door. Niet iets specifieks in gedachten? Geef dan een voorkeur door voor een bepaald onderwerp of genre. De bibliotheekmedewerkers zoeken vervolgens tot maximaal vijf geschikte boeken uit die op een afgesproken moment opgehaald kunnen worden.

Verwacht wordt bij de bibliotheek dat deze service met name fijn is voor leden die minder digitaal vaardig zijn. Zij vinden het lastig om boeken te reserveren via de website. Normaal gesproken komt deze groep mensen langs in de bibliotheek om iets uit te zoeken, maar dat kan nu niet.

Ook andere leden kunnen bellen. Bijvoorbeeld ouders die graag wat leuke prentenboeken of leesboeken willen lenen voor hun kind(eren). Voor wie via de klantenservice doorgeeft wat de leeftijd van de kind(eren) is, worden vijf prenten- of kinderboeken uitgezocht.