Het contract wordt getekend door wethouder Erianne van der Burg en Jeroen Kleinjan, directeur van Dagelijks Leven.
Het contract wordt getekend door wethouder Erianne van der Burg en Jeroen Kleinjan, directeur van Dagelijks Leven.

Gemeente tekent contract voor woningen demente ouderen

Algemeen

HOOGEZAND – In het gemeentehuis in Hoogezand zijn maandagochtend de contracten getekend tussen de gemeente Midden-Groningen en Dagelijks Leven, voor de bouw van woningen voor ouderen met dementie aan de Waterman in de wijk Woldwijck in Hoogezand.

De woningen voor die doelgroep komen op de plek waar eerder de Jenaplanschool heeft gestaan. De handtekeningen zijn op papier het sluitstuk van de koopovereenkomst voor de grond. Er komen 21 betaalbare en zelfstandige zorgeenheden voor bewoners met dementie of een andere vorm van geheugenverlies, plus twee levensloopbestendige seniorenwoningen. De realisatie en exploitatie is in handen van organisatie Dagelijks Leven. ‘Dagelijks Leven gelooft dat zorg anders kan’,is haar slogan en biedt in heel Nederland gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting midden in de woonwijk. Huizen waar deze mensen zich prettig voelen en ‘een veilige, sociale en vertrouwde omgeving is, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan’. 

Om de bouw mogelijk te maken is eerder al een nieuw bestemmingsplan voor het gebied gemaakt. De handtekeningen onder het contract werden gezet door tijdelijk wethouder Erianne van der Burg en algemeen directeur Jeroen Kleinjan van Dagelijks Leven. Die gaat er vanuit dat in augustus daadwerkelijk met de bouw kan worden begonnen en in september de eerste steenlegging zal plaatsvinden. ,,Ik hoop dat dat door de gemeente gebeurt’’, aldus Kleinjan. De locatie aan de Waterman is de eerste vrijgekomen schoollocatie in Midden-Groningen die een nieuwe bestemming heeft gekregen. Dat het om betaalbare woningen gaat is daarbij ook een plus. Wethouder Van der Burg: ,,Dat is ook een wens van de gemeenteraad dat er meer sociale huurwoningen gebouwd gaan worden.’’ De directie van Dagelijks Leven is eveneens blij: ,,We gaan hier een mooi project realiseren voor de bewoners, dat ook wordt aangepast aan de omgeving van de Waterman. En over een jaar staat het er; we gaan ons best doen’’, aldus Kleinjan.