In het gebied ten oosten van de Croonhoven in de wijk Vosholen wordt binnenkort gestart met woningbouw.
In het gebied ten oosten van de Croonhoven in de wijk Vosholen wordt binnenkort gestart met woningbouw.

Woningbouwontwikkelingen centraal in ‘markt’-bijeenkomst

Algemeen

HOOGEZAND – De gemeente Midden-Groningen organiseert op maandag 27 mei een bijeenkomst in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand voor aannemers, ontwikkelaars, woningbouwcorporaties en zorgpartijen met enige jaren woningbouwervaring.

Het thema van dit ‘marktevent’ is toekomstige woningbouwontwikkelingen binnen de gemeente. Midden-Groningen heeft de ambitie om tot 2030 in totaal 1350 woningen te bouwen. Een deel van de woningen kan worden gebouwd op gemeentelijke grond, een ander deel moet gerealiseerd worden op gronden in privaat bezit. Om deze ambitie te kunnen realiseren is goede samenwerking erg belangrijk. B en W zeggen het belangrijk te vinden om al vroeg in het proces in gesprek te gaan met betrokken partijen om zo de woningbouwopgave zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Tijdens dit marktevent wordt informatie gegeven over gemeentelijke locaties die beschikbaar komen voor woningbouw en wil zij graag met de markt in gesprek over belangrijke thema’s zoals betaalbaarheid, versnelling van woningbouw, aanbestedingsstrategie en Didam, markttrends, participatie en samenwerking. Natuurlijk is er ook ruimte om te netwerken en met elkaar in gesprek te gaan.De middag start met een uiteenzetting over de ambities van de gemeente op het gebied van woningbouw. Daarna krijgen deelnemers de kans om vrij rond te lopen, meer informatie te verzamelen over specifieke locaties en in gesprek te gaan met projectleiders. Daarna gaan zij uiteen in kleinere groepen om over een aantal belangrijke thema’s het gesprek aan te gaan. Wat werkt wel, wat werkt niet, hoe kijkt de markt naar enkele vraagstukken en welke ideeën horen daarbij. Tot slot is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar na te praten.

Het marktevent vindt plaats van 16.00 tot 18.30 uur. Aanmelden kan tot en met 17 mei via www.midden-groningen.nl/aanmelden-marktevent.