Jacqueline Doornbosch namens OBS De Ontdekking en Michelle Harkema, assistent-manager bij Lefier tekenen de overeenkomst. (foto: Lefier)
Jacqueline Doornbosch namens OBS De Ontdekking en Michelle Harkema, assistent-manager bij Lefier tekenen de overeenkomst. (foto: Lefier)

Leerlingen De Ontdekking kweken groene vingers in nieuwe schooltuin

Algemeen

HOOGEZAND - Woningcorporatie Lefier en OBS De Ontdekking in Hoogezand hebben een gebruikersovereenkomst getekend voor het onderhoud van een groenstrook aan het Hommesplein in Hoogezand. 

De handtekening was eigenlijk slechts een formaliteit, want Lefier en de basisschool hebben de afgelopen weken al mooie stappen gezet om een mooie schooltuin aan te leggen. Lefier plaatste een mooie schutting en de basisschool zorgde dat de tuin makkelijk bereikbaar is door het plaatsen van een deur in het hek. Ook heeft Lefier de grond omgezet en gefreesd, zodat de tuin netjes overgedragen kon worden. Vervolgens heeft de school graszoden gelegd, twee mooie picknicktafels én bakken geplaatst. Inmiddels zijn de eerste planten gepoot en wordt er al enthousiast getuinierd.

Het initiatief kwam tot stand doordat de groenstrook, naast een huurwoning van Lefier, niet meer werd gebruikt. Een oud-huurder had het stukje groen in bruikleen en gebruikte het als moestuin. Toen dit stopte lag het braak. Henk Lambeck, voormalig manager van het gebiedsteam Midden-Groningen Lefier, zocht contact met de school om te vragen of zij hiervan een schooltuin wilden maken. De school was gelijk enthousiast en de plannen werden gemaakt. 

Lefier en De Ontdekking zijn ontzettend blij met deze samenwerking en ook omwonenden zijn erg enthousiast over dit initiatief. Ze komen regelmatig een kijkje nemen en zijn verrast over de vooruitgang. ,,Wij kijken erg uit naar het groeiproces van zowel de moestuin als de groene vingers van de leerlingen.’’