Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College gaan voor hun loopbaanoriëntatie speeddaten met professionals.
Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College gaan voor hun loopbaanoriëntatie speeddaten met professionals.

Leerlingen Aletta Jacobs gaan speeddaten op school

Algemeen

HOOGEZAND - De leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand gaan op donderdag 9 februari speeddaten met professionals uit de beroepspraktijk, als onderdeel van hun LOB (loopbaanoriëntatie). 

De derdejaars vmbo-leerlingen gaan in drie rondes kort in gesprek met iemand die het beroep uitoefent waar zij interesse in hebben. Zo krijgen ze uit eerste hand een beeld van een bepaald beroep. Een greep uit de maar liefst 25 vertegenwoordigde beroepen zijn politieagent, militair verpleegkundige, kapper, onderwijzer, dierenartsassistent, allround proces operator, enzovoorts. In een eerder stadium is via een enquête onderzocht met welke van de professionals de leerlingen graag in contact willen komen.

Omdat het een terugkerende activiteit is – inmiddels de derde editie - merkt de organisatie dat de professionals die op bezoek komen ook steeds creatiever worden in hun manier van in gesprek gaan met de leerlingen. Zo nemen ze bijvoorbeeld auto’s of bedrijfsbussen mee van de zaak en de militair komt dit jaar zelfs met een ‘Boxer’, een voertuig voor ziekenvervoer, het schoolplein van het Aletta oprijden.