Wethouder Patricia Nieland (rechts) en Sophie van Dijk, docent Groen van het AJC, ondertekenen de overeenkomst.
Wethouder Patricia Nieland (rechts) en Sophie van Dijk, docent Groen van het AJC, ondertekenen de overeenkomst.

Leerlingen Aletta helpen met onderhoud van Drevenbos

Algemeen

HOOGEZAND – Leerlingen van de praktijkschool van het Aletta Jacobs College in Hoogezand gaan de gemeente Midden-Groningen en bewoners helpen met het beheer van het Drevenbos. 

Daarvoor is maandagmiddag in het bijzijn van enkele leerlingen een overeenkomst ondertekend door wethouder Patricia Nieland-Kampen en Sophie van Dijk, docent Groen op het Aletta Jacobs College. Het beheer van het Drevenbos in Hoogezand wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door bewoners en hebben een grote rol in het onderhoud van het groen en de wegen in het bos. Ook heeft de gemeente een paar jaar geleden al Exmoor pony’s ingezet als natuurlijke maaiers. 

Het oorspronkelijk doel van het bos was om de natuur daar voor een deel zijn eigen gang te laten gaan, maar in de loop der jaren is er al heel wat ingegrepen om het ook voor de wandelaars aantrekkelijk te houden. Naast bewoners gaan leerlingen van de praktijkschool van het Aletta Jacobs College nu dus ook helpen in het bos. Docenten begeleiden de leerlingen daarbij. Het bos biedt veel mogelijkheden voor de leerlingen. Ze kunnen bijvoorbeeld zorgen voor nestkasten, planten en bomen snoeien, nieuwe planten en bloembollen planten, fiets- en wandelpaden repareren en ervoor zorgen dat fietsers en wandelaars geen last hebben van het groen. 

Wethouder Nieland: ,,Ik ben blij dat de leerlingen van het Aletta Jacobs College ons en de bewoners gaan helpen het Drevenbos mooi te krijgen en te houden. En als gemeente kunnen we deze leerlingen helpen om extra praktijkervaring op te doen. Daarmee helpen we ze ook richting de arbeidsmarkt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het bos er extra mooi bij ligt en dat we er allemaal van kunnen genieten’’.